Wat is een SSL Certificaat?

SSL staat voor Secure Sockets Layer. Het zorgt voor het beveiligen van de internetverbinding tussen de webserver (waar de website op staat) en de bezoeker. Met name bij online aankopen, financiële transacties of het versturen van persoonsgegevens via de website is een SSL verbinding essentieel.

Websites die over deze beveiliging beschikken zijn te herkennen aan het webadres doordat deze begint met “https“ in plaats van “http”. Tevens geven browsers dit weer door een slotje voor of na het webadres te plaatsen of een groene balk (dit zie je bijvoorbeeld bij de inlogpagina van je bank). Voor een SSL verbinding is een SSL-certificaat noodzakelijk.

Een SSL-certificaat maakt het mogelijk om te laten zien dat jouw website ook daadwerkelijk van jou is, en niet een kwaadwillende (phishing) website betreft. Hierdoor komt je website betrouwbaar over op je bezoeker.

SSL en wetgeving

Een SSL verbinding is op dit moment de enige methode die breed ondersteund wordt. Hierdoor wordt een SSL-certificaat, zeker voor webwinkels, min of meer verplicht. Dit geldt overigens ook voor een eenvoudig contactformulier waarbij persoonsgegevens worden verzameld.

Hoger in Google met SSL

Google geeft websites met een SSL certificaat (https protocol) een boost in de zoekresultaten. Google zegt dat het toepassen van SSL een klein voordeel oplevert, maar dat dit lang niet zo zwaar weegt als kwalitatieve website inhoud. Al sluiten ze niet uit dat in de toekomst, de impact van een SSL-certificaat op de zoekresultaten verhoogd wordt.

Er zijn drie typen SSL certificaten. Hieronder zetten we de drie mogelijkheden voor je op een rij inclusief de jaarlijkse kosten.

Prijzen

Alle prijzen zijn excl. BTW en exclusief eenmalige installatiekosten.

 

Installatiekosten

De installatiekosten zullen per website verschillen... gemiddeld rekenen we hier 2-3 uren werk voor.

 

SSL OV

€ 55,50 per jaar
 • uitgebreide domein validatie
 • controleert of de aanvrager overeenkomt met de domein eigenaar in de whois
 • controleert of de aanvrager als bedrijf geregistreerd staat
 • de Certificaat Authority (CA) zal de aanvrager bellen om de aanvraag van het SSL-certificaat te bevestigen.en

SSL UV

€ 135,50 per jaar
 • meest uitgebreide domein validatie
 • controleert of de aanvrager overeenkomt met de domein eigenaar in de whois
 • controleert of de aanvrager als bedrijf geregistreerd staat
 • de Certificaat Authority (CA) zal de aanvrager bellen om de aanvraag van het SSL-certificaat te bevestigen
 • controleert of de aanvrager minimaal 3 jaar als bedrijf geregistreerd staat
 • controleert via een externe bron of het adres en telefoonnummer kloppen
 • de Certificaat Authority (CA) zal eerst de afdeling Personeelszaken van het bedrijf bellen om te controleren of de aanvrager hiertoe gemachtigd is

BOVENSTAANDE PRIJZEN ZIJN ALLEEN GELDIG, INDIEN JE EEN KLANT VAN LOCALINK BENT EN DE WEBSITE OP ONZE SERVERS WORDT GEHOST. BEN JE NIEUWSGIERIG NAAR DE ALGEMENE KOSTEN, NEEM DAN CONTACT OP MET ONS.

WIJ GAAN GRAAG HET AVONTUUR MET U AAN
MAAK DIRECT EEN AFSPRAAK VOOR EEN EERSTE KENNISMAKING