Skip to content

EEN ANIMATIEVIDEO VOOR MINDER DAN € 2300,-

Een beetje ondernemer kan er niet meer zonder: een animatiefilmpje als onderdeel van de online marketing. Explanimations worden ze genoemd. Je legt in een paar minuten uit wat je doet of hoe je concept of product in werkt. Geen lappen tekst op een website, maar in een kort filmpje in één keer duidelijk maken waarom een klant voor jou moet kiezen. Er zijn genoeg bedrijven die een animatievideo voor je kunnen maken. Maar voor het inventariseren van je verhaal, het opstellen van een scenario, het ontwerpen van een storyboard en het uitwerken van de animaties ben je snel enkele duizenden euro’s kwijt. Het kan voor minder dan € 300,- Hoe? Door zoveel mogelijk zelf te doen.

Stap 1: schrijf zelf het script € 0,-
Het belangrijkste is: het script. De boodschap en de verhaallijn. Het kost je ongetwijfeld wat meer tijd als een professionele scriptschrijver, maar je hoeft geen briefing te maken. Je kunt direct beginnen. Denk vanuit je publiek en schrijf stap voor stap je boodschap uit. Maak korte, eenvoudige zinnen. Als regel geldt dat één minuut film overeenkomst met ongeveer 140 woorden.

Stap 2: regel een soundtrack € 0,-
Muziek bij je film zoeken is niet eenvoudig. Het materiaal moet rechtenvrij zijn, zodat  je het kunt gebruiken voor commerciële doeleinden. Er zijn veel websites die gratis soundtracks aanbieden. Wees kritisch en neem de tijd. Muziek bepaalt de sfeer en moet zo goed mogelijk aansluiten op je boodschap en het tempo waarin jij je verhaal vertelt. Bekijk andere animaties en laat je inspireren.

Stap 3: Je eigen voice-over € 0,-
Wat is de meest geschikte stem om jouw bedrijf te vertegenwoordigen? Dat is je eigen stem. Je kunt via je iPhone een stem opnemen. Je kunt net zolang oefenen totdat je helemaal tevreden bent. Vind je dat echt geen geschikte stem hebt, neem dan gerust contact met ons op. Wij hebben ontdekt dat het helemaal niet duur hoeft te zijn, om een professionele voice-over te vinden.

Stap 4: maak zelf een storyboard € 0,-
Als je het goedkoop wil houden, zul je tijd moeten steken in het uitwerken van een storyboard. Je legt hierin uit wat in elke scène moet gebeuren. Het zijn ruwe schetsen van elke scène. Beeld en tekst zullen gelijk moeten lopen. Hoe gedetailleerder je het storyboard aanlevert, hoe beter het eindresultaat zal zijn.

Stap 5: de animatie € 2295,-
Dit is het moeilijkste deel van het proces. Je kunt je klus op een website zetten en een startup zoeken die het voor weinig geld wil doen. Als je heel creatief bent, kun je ook proberen om het zelf te doen met behulp van online animatie software. Maar je kunt het ook door ons laten doen. Voor € 2295,- vertalen wij jouw verhaal naar een aantrekkelijke animatievideo. Heb je geen tijd om het zelf te doen en wil je ook stap 1 t/m 4 graag uitbesteden? Bel of mail ons dan en we maken graag een offerte.